Pas geleden viel mijn blik op een opvallend bericht: ‘Liefdesbrief 40 jaar te laat bezorgd’. Ik kon een glimlach niet onderdrukken. Echt een gevalletje van ‘mosterd na de maaltijd’.

De verliefde man kreeg geen reactie op zijn brief, dus hij dacht: de liefde zal wel niet wederzijds zijn.  En dat was een verkeerde vooronderstelling. De vrouw in kwestie was tot over haar oren verliefd, maar was niet op de hoogte van de actie van Cupido. Jammer, die stilte van 40 jaar: één telefoontje was voldoende geweest om de verliefdheid te checken.

Overeengekomen afspraken

Verrassingen kunnen ook in zakelijke relaties verkeerd uitpakken. Het is dus zaak om helder te zijn in je communicatie. Een succesvolle transactie start met het overhandigen van de ‘algemene voorwaarden’.  In die voorwaarden en in de goedkeurde offerte staan de afspraken die je gezamenlijk overeengekomen bent. Na het leveren van een product of dienst is een factuur de finishing touch. Verzend onmiddellijk na levering de factuur. Als je lang wacht met het versturen van de factuur geef je een verkeerd signaal af.

Factuurspecificatie

Stuur direct uw factuurZorg voor een duidelijke factuurspecificatie. Hoe duidelijker de factuur is opgesteld, hoe sneller klanten het gefactureerde bedrag overmaken. Bij langlopende projecten is het gebruikelijk om tussentijds facturen te sturen. Maak hierover met elkaar duidelijke afspraken. Is er sprake van meerwerk? Meestal is dat geen probleem. Als je maar helder en op tijd communiceert. Bedenk altijd: samenwerken is leuk als de liefde van 2 kanten komt. Dus: na gewerkte uren direct factuur versturen.


Na gewerkte uren direct factuur versturen

Eén gedachte over “Na gewerkte uren direct factuur versturen

 • Beste Maarten,
  Zoals je terecht schrijft zijn aannames wat betreft het gedrag nooit handig.
  Beter eerst te checken met de klant zelf en heldere afspraken te maken.
  Fijne dag
  Groet
  Bart Kappers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.