Toets de kredietwaardigheid van uw klanten De kop van 2014 is eraf. Paragnosten, mediums en waarzeggers hebben hun zegje gedaan. Benieuwd op ze het dit jaar bij het rechte eind hebben. Zelf ben ik niet zo’n liefhebber van koffiedik kijken of speculeren. Als kind dacht ik daar anders over. De waarzegster op de plaatselijke braderie had een grote aantrekkingskracht op de jonge, naïeve Maarten. Ik was er heilig van overtuigd dat mijn toekomst in haar glazen bol te zien was.

EHBO-diploma

Zelf kon ik niet zien wat ze zag, maar ik geloofde Madam Theresia op haar woord: voor mij was een gouden toekomst weggelegd als huisarts. ‘Je treedt in de voetsporen van je vader’, hoor ik haar nog zeggen. Jammer genoeg ontspoorde haar voorspelling volledig. Gelukkig heb ik nog wel mijn EHBO-diploma gehaald. Als incassospecialist geef ik Eerste Hulp Bij Onbetaalde facturen.

Check kredietwaardigheid

Als ondernemer probeer ik de weg naar mijn eigen toekomst te plaveien. Het is een route van vallen en opstaan. Succesvol zijn in zaken is risico’s nemen en beheersen. Of met andere woorden: probeer onderweg valkuilen te zien en te omzeilen. Onvoldoende kredietwaardigheid van (potentiële) klanten is zo’n valkuil. Vaak is deze hindernis op het eerste gezicht niet zichtbaar. Beter kijken is mijn devies. Graag wil ik je daarbij helpen. Met een kredietrapport kan ik eenvoudig de kredietwaardigheid van klanten checken.

Voorspellende woorden

Bij grote opdrachten of nieuwe opdrachtgevers levert kredietinformatie belangrijke informatie op. Vertrouw niet op de mooie blauwe ogen van je gesprekpartner. Laat je niet om de tuin leiden door gladde praatjes over gouden bergen. Sommige risico’s heb je zelf in de hand. Als een debiteur zijn factuur niet kan betalen, ga je helemaal uit je bol. Denk dan nog maar eens terug aan deze voorspellende woorden.


Wie vertrouw jij: de waarheid of een waarzegster?
Getagd op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *