Oppas voor debiteurenAl jaren ben ik een groot liefhebber van de Familie Doorzon: de beroemde strip van Gerrit de Jager. Ik kan enorm genieten van de streken van de eigenzinnige Pa Doorzon en zijn familie. Als de zomervakantie nadert, is de familie elk jaar in rep en roer: wat doen we met de hond? Pa Doorzon bindt hem het liefst vast aan een boom in het bos. ‘Vast is ook geen last’, denkt hij wellicht. De hond weet zich altijd uit zijn benarde positie te bevrijden. Tot ergernis van de familie.

Afvinklijstje voor vakantie

Wat hebben de familie Doorzon en debiteurenbeheer met elkaar te maken, vraagt u zich misschien af? Ik zal u een handje helpen. Laten we de familie Doorzon eens vervangen door het doorsnee familiebedrijf in Nederland. Als eigenaar hiervan gaat u gemiddeld 2 keer per jaar op vakantie. Met behulp van een afvinklijstje regelt u alles tot in de puntjes. Ook aan de huisdieren is gedacht: het buurmeisje zorgt voor de goudvis en de hond gaat naar het dierenhotel.

Aan het lijntje houden

Eindelijk: u kunt met een gerust hart op vakantie. In het vliegtuig naar de Canarische Eilanden of in de auto naar Zuid-Frankrijk voelt u zich plotseling ongemakkelijk. Wat heb ik geregeld voor mijn debiteuren, vraagt u zich ineens af? Hoe strak hebt u de touwtjes in handen? Of wordt u zelf aan het lijntje gehouden?

Tip voor debiteurenbeheer

Als debiteurenbeheerder heb ik een goede tip voor u: debiteuren verdienen tijdens een vakantieperiode dezelfde persoonlijke aandacht als tijdens de rest van het jaar. Herkent u zich in dit verhaal? Dan ben ik op zoek naar u. Tijdens de vakantie pas ik op uw debiteuren, zoals het buurmeisje voor de goudvis zorgt en het dierenhotel voor uw hond.


Wel een oppas voor je hond, niet voor je debiteuren
Getagd op:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.