Geloof me of niet: ik ben een liefhebber van sprookjes. Vroeger luisterde ik er met rode oortjes naar. En toen mijn kinderen klein waren, vond ik het leuk om sprookjes voor te lezen. Deze week raakte ik tijdens een netwerkbijeenkomst in gesprek met een websitebouwer. Hij vroeg of mijn site een kruimelpad had. Terwijl mijn gesprekspartner verder vertelde, moest ik denken aan het Hans & Grietje. Als je de weg terug wilt vinden, werken steentjes beter dan kruimels. Dat toont dit sprookje van de gebroeders Grimm overtuigend aan.

Steenmannetjes

Breng structuur aan in uw debiteurenadministratieEven terug naar het kruimelpad waar de webbouwer het over had. Een kruimelpad maakt websitebezoekers duidelijk waar ze zich precies bevinden op een website. Als bezoeker zie je zo in één oogopslag de structuur van een site. Zou zo’n kruimelpad ook werken als je het betalingsgedrag van je debiteuren wilt bekijken? Natuurlijk geloof ik in de meerwaarde van een kruimelpad op je site. Toch geef ik de voorkeur aan steentjes boven kruimels. De kracht van broodkruimels is vergankelijk. Stenen doorstaan de tand des tijds veel beter. Wandelaars in de bergen gebruiken niet voor niets steenmannetjes om hun route te bepalen.

Structuur in je debiteurenbeheer

Wat hebben stenen en kruimels met debiteurenbeheer te maken, vraag je je misschien af? Dat zal ik je vertellen. Breng in je debiteurenbeheer een overzichtelijke structuur aan. Die structuur zorgt ervoor dat je een niet betalende debiteur snel kunt aanspreken op zijn betalingsgedrag. Ga je flexibel om met de afspraken die je maakt met debiteuren, dan strooi je met kruimels. Communiceer je vanaf het eerste contact helder, nauwgezet en volgens afspraak, dan markeer je de route met steentjes. Zorg dus dat klanten op de hoogte zijn van jouw leverings- en betalingsvoorwaarden. En herinner klanten hier direct aan als ze deze afspraken niet nakomen. Financieel gezien houd je zo vlees op je botten. En geloof me: dat is geen sprookje of hekserij. Ook al zit hier weer een overeenkomst met Hans en Grietje.


Strooi jij met kruimels of steentjes om debiteuren terug te vinden?
Getagd op:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.