Gisterenmiddag genoot ik in de buitenlucht – met de laptop op schoot – van de eerste dag van de zomertijd. Als nieuwsjager kon ik het niet nalaten om even het laatste nieuws te checken. Mijn blik viel direct op een artikel op NuZakelijk.nl: ‘MKB roept op om rekeningen sneller te betalen’. Goed initiatief van MKB-Nederland. Ook Nederland is rijp voor de Europese richtlijn. Het midden- en kleinbedrijf heeft te weinig vlees op de botten om nieuwe opdrachten zelf voor te financieren.

Europese richtlijn

Tijdens een recessie vraagt u zich misschien af: wanneer breekt de zon weer door? In meteorologisch opzicht kan het verkeren. Normaal gesproken roert maart zijn staart. In 2012 breekt de derde maand van het jaar warmterecord na warmterecord. Dat zorgt voor een aardig contrast, want figuurlijk gesproken zit de zon nog steeds verscholen achter een dik wolkenpak. Sterker nog: veel ondernemers komen van de regen in de drup als debiteuren niet of te laMKB moet rekeningen sneller betalenat betalen. Daarom juich ik het warme pleidooi van MKB-Nederland van harte toe. Betaalt  u te laat? Dan krijgt u als debiteur automatisch een boete van 40 euro, plus een verschuldigde rente van 8% over het gehele factuurbedrag.

 Gemeenschappelijke verantwoordelijkheid

Preek ik met dit warme pleidooi voor eigen parochie? Ik denk het niet. Ook ik ben tenslotte ondernemer in hart en nieren. En ook ik ben gebaat bij debiteuren die op tijd betalen. Blijft het onbetaalde rekeningen regenen? Natuurlijk kunt u dan uw vingers gekruist houden en een schietgebedje prevelen. Veel beter is het om op tijd een deskundige in de arm te nemen. Met professioneel debiteurenbeheer en een consequent incassobeleid houdt u uw liquiditeit nauwlettend in de gaten. Zo zorgt u 12 maanden per jaar voor een gevoelstemperatuur die ver boven nul ligt.  Laten we samen zorgen voor opklaringen, want in mijn ogen is economisch herstel een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid.


Regent het onbetaalde facturen? Tijd voor opklaringen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.