De overgang van fris naar warm weer verloopt soms heel abrupt. Op de ene dag regent het pijpestelen, op de andere vallen de mussen bijna dood van het dak.

Koninginnedag 2012 was daarvan een sprekend voorbeeld. ’s Morgens las ik op teletekst dat het KNMI waarschuwde voor felle zon. Het advies: smeer je op tijd in, want je lichaam is nog niet gewend aan deze eerste, krachtige zonnestralen van het jaar. Een beetje eigenwijs sloeg ik deze goedbedoelde adviezen in de wind. Resultaat: een rood hoofd en tijdelijk een opvliegend karakter, omdat ik letterlijk en figuurlijk aangebrand was.

 Cadeautje van deurwaarder

Goed smeren voorkomt aangebrande debiteurenAfgelopen week moest ik hieraan denken, toen ik van een gerechtsdeurwaarder een cadeautje kreeg. Nou denkt u ongetwijfeld: gerechtsdeurwaarders geven toch geen cadeautjes? Dat is een misvatting. Zeker als je bij incassozaken intensief met elkaar samenwerkt. Het cadeautje toverde een grote glimlach op mijn gezicht. Ik kreeg een handdoek en een fles ‘debiteurenbranddolie’. Op het bijgevoegde kaartje stond de tekst ‘Vakantie, wie past er op uw debiteuren?’ Een beetje jaloers nam ik het presentje in ontvangst. Zo’n originele actie had ik graag zelf willen bedenken.

Smoezen om niet te betalen

Bij sommige incasso-zaken krijg ik met aangebrande types te maken. Behalve een boze reactie krijg ik ook het standaard riedeltje aan smoezen te horen. Net als bij zonnebrandolie schuilt de kracht van debiteurenbeheer in de preventieve werking.

Op tijd insmeren voorkomt dat de zon je vijand wordt. Bij professioneel debiteurenbeheer gaat u op een vergelijkbare manier te werk. U smeert en u masseert in figuurlijke zin. Uw debiteuren weten zo exact waar ze aan toe zijn. En ze komen niet onverwacht voor een voldongen feit te staan.

Interesse? Ik ‘smeer’ u de vuistregels van een succesvol debiteurenbeheer er graag in.


Op tijd smeren voorkomt aangebrande debiteuren
Getagd op:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.