Ondernemen gaat om het spel En de knikkersGoed spelen, volop kansen creëren en toch tegen een zeperd aanlopen. Elke sportman leidt wel eens zo’n gevoelige, onnodige nederlaag. Sommige romantici zeggen dat het spel belangrijker is dan de knikkers. Bij sommige voetbalwedstrijden klopt dat inderdaad. Vooral voor objectieve toeschouwers die graag aantrekkelijk spel zien. Winnen of verliezen is niet zo belangrijk. Als ze maar 2 keer drie kwartier vermaakt worden.

Boek resultaat

Sommige ondernemers trekken graag een vergelijking tussen (top)sport en het bedrijfsleven. Zo hoor ik regelmatig collega-ondernemers zeggen dat ze van hun hobby hun beroep hebben gemaakt. Of dat ze nooit het gevoel hebben dat ze hun geld met werken verdienen.

Natuurlijk is de metafoor ‘sport’ voor veel bedrijfsactiviteiten goed te gebruiken. Denk aan ‘hoger, verder of sneller’ als een bedrijf wil groeien. Of aan ‘scoren’ als resultaat boeken een belangrijke doelstelling is.

Ga voor de winst

Hobby of werk: uiteindelijk moet de klant afrekenen voor het gekochte product of de geleverde dienst. Op dat moment is de tijd van ‘spelen en vermaak’ voorbij. Als uw bedrijf echt voor de winst gaat, zijn de knikkers belangrijk. Laat de wedstrijd die u samen speelt niet aankomen op verlenging (incasso) of strafschoppen nemen (gerechtelijke procedure). De eerste winst die u kunt boeken, is inzicht in het betaalgedrag van uw klanten. Ontbreekt hiervoor de benodigde tijd of kennis? Incassoplein coacht u graag naar nog betere resultaten.


Ondernemen gaat om het spel én de knikkers
Getagd op:    

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.