Tussen het opvoeden van uw debiteuren bestaat een opvallende overeenkomst met het opvoeden van kinderen. Als u zelf kinderen hebt grootgebracht, weet u ongetwijfeld wat ik bedoel. U moet niet alleen consistent en consequent zijn in uw opvoedingsstrategie. Het is ook prettig als u over engelengeduld beschikt. Met vallen en opstaan leren kinderen zich zo staande te houden in de maatschappij.

In uw debiteurenbeleid isEngelengeduld werkt bij kinderen, niet bij debiteuren het ook zaak dat u consistent en consequent optreedt. Als u dat niet doet, nemen sommige klanten een loopje met uw goedgelovigheid. Engelengeduld werkt wel bij kinderen, maar niet bij debiteuren die niet of slecht betalen. Sterker nog: als wanbetalers uw geduld op de proef stellen, raakt u geïrriteerd. Soms kan dat consequenties hebben voor de goede relatie die u met klanten onderhoudt.

Een bekend spreekwoord zegt: ‘Geduld is een schone zaak’. In veel situaties is de strekking van dit gezegde een waarheid als een koe. Alleen niet bij debiteurenbeheer. U hebt recht op uw centen binnen de betalingstermijn die u samen hebt afgesproken. Accepteer dus geen smoesjes als uw klanten niet binnen de afgesproken 30, 45 of 60 dagen hebben betaald. De meeste smoesjes zijn namelijk erg kinderachtig. Komt u er zelf niet uit? Incassoplein gaat graag voor u aan de slag om uw openstaande vorderingen te innen.

 

Engelengeduld werkt bij kinderen, niet bij uw debiteuren
Getagd op:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.