Niet betalende klanten verdienen een schop onder hun kontBlijven uw pogingen om een debiteur te laten betalen zonder resultaat? De kans bestaat dat u met een notoire wanbetaler te maken hebt.  Notoire wanbetalers treden graag op als gids tijdens de bekende route die loopt van het kastje naar de muur. Het is heel onprettig om doelloos op en neer te lopen, zonder dat het einde in zicht lijkt te komen. Herkent u zich hierin? Dan wordt het de hoogste tijd dat u weer grip op uw uitstaande vorderingen krijgt.

Accepteer geen uitstelgedrag

Notoire wanbetalers zijn draaikonten pur sang. Ondanks de gemaakte afspraken over betalingsverplichting en betalingstermijn draaien ze graag om de hete brij heen. Vanzelfsprekend moet u dit gedraai niet accepteren. U hebt gewoon recht op uw geld. Punt uit. Het zou toch te gek voor woorden zijn als u op de blaren moet zitten of op een houtje moet bijten. Enkel en alleen omdat uw debiteur zijn  afspraken niet nakomt. Ook al bent u een persoon van goed vertrouwen: accepteer uitstelgedrag niet en kom in actie.

Houd betalingsgedrag bij

Notoire wanbetalers zijn erg creatief in het verzinnen van smoezen. Een leugentje om bestwil of een keiharde leugen is op hun lijf geschreven. Misschien bent u bang om wanbetalers aan te pakken en een schop onder hun kont te geven. Bijvoorbeeld uit angst om een ‘goede’ klant te verliezen. Bedenk dat niet betalen of structureel te laat betalen u niets oplevert. Houd daarom nauwkeurig van al uw debiteuren het betalingsgedrag bij.  Notoire wanbetalers vallen zo al snel door de mand. Hebt u beet? Wacht niet te lang met een incassoprocedure. Incassoplein treedt hierbij graag als uw gids op.


Draaikonten en wanbetalers verdienen een schop onder hun kont

2 gedachten over “Draaikonten en wanbetalers verdienen een schop onder hun kont

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *