Debiteurenbeheer uitbestedenAls je bedrijf groeit, stijgt ook het aantal facturen. Blijf je als ondernemer die facturen zelf versturen? Is een van je medewerkers verantwoordelijk voor de debiteurenadministratie? Of heb je hiervoor geen capaciteit in huis? Bijvoorbeeld door ziekte, verlof of vakantie. De kans bestaat dat je hiervoor onvoldoende kennis in huis hebt. Debiteurenbeheer uitbesteden is dan een goed alternatief. Uitbesteden heeft zowel voor- als nadelen. In dit blog maken we de balans voor je op.

Meer ballen in de lucht houden

Een groeiend aantal klanten vergt extra inspanning van uw debiteurenadministratie. Vergelijk het maar eens met een jongleur die ineens 5 in plaats van 3 ballen in de lucht moet houden. Tot voor kort was zijn circusact een koud kunstje voor hem. Nu loopt hij het risico om een fout te maken, omdat hij te weinig ervaring met deze circusact heeft. Stel dat jouw medewerkers gewend zijn om facturen te versturen, betalingstermijnen te bewaken en herinneringen en aanmaningen te versturen. Het is een groot verschil of ze verantwoordelijk zijn voor tientallen of honderden debiteuren. De oplossing: debiteurenbeheer uitbesteden.

Voordelen debiteurenbeheer uitbesteden

Wil je nergens omkijken naar hebben of kopzorgen voorkomen? Debiteurenbeheer uitbesteden aan een specialist als Incassoplein is een verstandige zet. Graag zet ik de 5 grootste voordelen van uitbesteden voor u op een rij:

  • Focus op uw kernactiviteiten: je medewerkers concentreren zich op werkzaamheden waar ze goed in zijn, als ondernemer focus je je op het ondernemerschap zelf.
  • Snellere betaling van facturen: de gemiddelde betalingstermijn is veel korter. Incassoplein heeft dit proces immers veel beter in de vingers.
  • Verlaging personeelskosten: zonder vaste medewerker op de loonlijst ben je goedkoper uit.
  • Vreemde ogen dwingen: eigen medewerkers zijn minder daadkrachtig in hun aanpak, omdat ze altijd de goede relatie met een klant voor ogen houden.
  • Meer continuïteit: bij ziekte, verlof of vakantie komt de voortgang van debiteurenbeheer onder druk te staan, uitbesteden waarborgt de continuïteit.

Nadelen debiteurenbeheer uitbesteden

Debiteurenbeheer uitbesteden heeft ook een keerzijde. Een externe specialist inschakelen vraagt om een vertrouwelijke aanpak. Het is maar de vraag of jouw bedrijf daarop ingericht is. Voor debiteurenbeheer uitbesteden gelden de volgende nadelen:

  • Minder grip: als je een vinger aan de pols wilt houden, is uitbesteden een minder logische keuze. Qua daadkracht, reactiesnelheid en tarieven neem je een afhankelijke positie in.
  • Verlies van kennis: bij debiteurenbeheer uitbesteden, besteed je minder tijd aan het volgen van wetgeving, trends en werkwijzen. Zo wordt het lastig om een externe partij te beoordelen.
  • Afname invloed: staat de zorgvuldige, respectvolle omgang met klanten bij een externe partij even hoog in het vaandel als bij jouw medewerkers?

Afspraak maken voor debiteurenbeheer uitbesteden?

Als je als ondernemer debiteurenbeheer van A tot Z uit handen geeft aan Incassoplein, kun je rekenen op een daadkrachtige aanpak, heldere communicatie en uitstekende resultaten. Vanzelfsprekend ga ik daarbij niet over één nacht ijs.  Voordat ik aan de slag ga, stippel ik we samen met jou een strategie voor debiteurenbeheer uit. En je ontvangt regelmatig een terugkoppeling in de vorm van rapportages. Bel (040) 241 10 36 of vul het contactformulier in op de website van Incassoplein.

Debiteurenbeheer uitbesteden: goed of slecht idee?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.