De ster van de credit manager is rijzende

15540150_s

Als klein jochie zat ik op kerstmorgen op mijn knietjes voor de kerststal. Met rode koontjes op de wangen zong ik mijn favoriete kerstliedjes ‘Wij komen tezamen’ en ‘Midden in de winternacht’. Boven de kerststal hing een kerstboomlampje dat fonkelde als ik met een hoog jongensstemmetje ‘onder het sterre-blinken’ zong. Deze kerstster wees de herdertjes bij nachte en de drie wijzen uit het oosten de weg naar Jozef, Maria en het kindeke Jezus. In ruil voor deze aubade mocht ik een chocolade kerstbal uit de boom halen.

Onbetaalde facturen

In het jaar nul waren sterren aan de hemel belangrijk om in het donker te navigeren. Vandaag de dag gebruiken we daar routeplanners of een TomTom voor. Toch zijn er situaties denkbaar waarin je een alternatieve wegwijzer nodig hebt. Bijvoorbeeld als je het somber inziet omdat een onwillige debiteur weigert te betalen. In dat geval is het prettig als de rijzende ster van de credit manager je de weg wijst naar hoe die factuur betaald kan worden.

Creditmanagement Trendmeter

Uit de Creditmanagement Trendmeter blijkt  dat debiteurenbeheer bij 80% van de bedrijven een grotere rol speelt in 2012. Bijna de helft hiervan investeert meer in debiteurenbeheer. Om potentiële wanbetalers te signaleren kiest 62% voor kredietinformatie en 50% schakelt sneller een incassobureau in. Uit het onafhankelijke onderzoek komt verder naar voren dat het kennisniveau van startende creditmanagers (52%) onvoldoende is.

Vredelievende oplossingen    

Betalen uw debiteuren niet op tijd? Kies dan voor een ervaren partner. Met jarenlange ervaring in de bagage kent Incassoplein de weg in debiteurenland. Ook al zingt een debiteur het hoogste lied. We zorgen ervoor dat hij een ‘toontje lager zingt’ met behulp van vredelievende oplossingen voor debiteurenbeheer en incasso. Uw rekeningen die sneller betaald worden, dat smaakt naar meer. Graag zet Incassoplein hierover een (kerst)boompje met u op.


Bekijk al mijn blogs

Praktische tips voor debiteurenbeheer

Vorige week liep ik een oud-klasgenoot van de middelbare school tegen het lijf. Bij een tankstation aan de A2 kruisten onze wegen elkaar bij het koffie-apparaat. Terwijl we lurkten aan een plastic bekertje cappuccino bleek al snel dat Harry – laat ik mijn klasgenoot...

Wanbetalers voorkómen? Speel niet met vuur

Bij sommige ondernemers heb je het gevoel dat ze ‘gaan als de brandweer’.  Ze ogen succesvol, ze vertellen successtory’s en ze willen graag dat jij deelt in hun succes. De buitenkant zegt niet alles over de binnenkant. Dat weet ik. Soms is het verstandig om op je...

Stront aan de knikker? Laat notoire wanbetalers een poepje ruiken

Notoire wanbetalers vertonen asociaal gedrag. Bij mij in de wijk woont Kees, een man die fatsoensnormen aan zijn laars lap. Hij gooit lege bierblikjes in de struiken, maakt lawaai met zijn opgevoerde Tomos en hij laat zijn buldog uit in het speeltuintje aan het eind...

Stinkende incassozaak? Rechercheur Bijleveld lost het op!

Soms begint een incassozaak met een onverwachte ontmoeting. Vorige week liep ik tijdens een wandeling op Strijp-S Herman tegen het lijf: een oude bekende. ‘Maarten’, zei hij resoluut. ‘Je moet me helpen.’ Ik nodigde hem uit om samen een kop koffie te drinken. 5...

Een zakelijke betalingsafspraak moet je binnen 30 dagen nakomen

Regelmatig koop ik mijn groente en fruit op de Woenselse Markt in Eindhoven. Het is heerlijk om een uurtje te vertoeven op deze multiculturele markt en de unieke sfeer op te snuiven. Afgelopen zaterdag struinde ik weer met een boodschappentas tussen de kraampjes door....

Geef draaikonten en wanbetalers een schop onder hun kont

Blijven uw pogingen om een debiteur te laten betalen zonder resultaat? De kans bestaat dat u met een notoire wanbetaler te maken hebt.  Notoire wanbetalers treden graag op als gids tijdens de bekende route die loopt van het kastje naar de muur. Het is heel...

Incasso is geen circuskunstje. Of toch wel?

Mijn eerste bezoek aan het circus staat in mijn geheugen gegrift. Met blozende wangetjes genoot ik op de eerste rij van een onvergetelijke ervaring. Ik kwam ogen en oren te kort om alle circusacts goed te bekijken: de twee clowns en het circusaapje die iedereen aan...

Kredietrapport is zo verfrissend als een ijsje

Als de mussen van de hitte van het dak vallen, is mijn drang naar verfrissing niet te stuiten. De eigenaar van mijn favoriete Italiaanse ijssalon wrijft in zijn handjes als de koperen ploert met zijn zonnestralen de lichtstad teistert. Bij een fervent ijsliefhebber...